VBeskydech.cz

GPS: 49°27'15,562"N,18°8'51,470"E
Oblast: Valašsko - Javorníky - Vsetínské vrchy
Obec: Rožnov pod Radhoštěm
Adresa: Rožnov pod Radhoštěm, Tvarůžkova 1805
756 61
E-mail: Poslat dotaz
Telefon: +420 571 656 456
Web: http://www.salamandr.info

Oblíbené odkazy

Zpravodaj CHKO Beskydy 4/2013


pondělí 16.12.2013, ČSOP Salamandr
Zpravodaj CHKO Beskydy 4/2013
Spí louka? - Jak zimují netopýři - Chrápající skřítek - Má u nás tetřev šanci? - Krásná i v zimě - Tam kde líný nedojde a hloupý netrefí - Sůl nad zlato? - Tráva nebo les? - Skialpinismus v Beskydech?

Příroda se uklidní, mnoho živočichů ulehá k zimnímu spánku a nebo se převtěluje do stádií, která jsou schopna přežít zimu, také rostliny se musí na zimu připravit a schovat…

Poslední číslo Zpravodaje CHKO Beskydy v letošním roce tentokrát o zimě v přírodě a jak ji přežít.

Rok 2013 se pomalu chýlí ke svému konci a s ním i projekt, ze kterého byl Zpravodaj CHKO Beskydy po čtyři roky financován. Jako poslední téma jsme vybrali zimu v přírodě, což s koncem také souvisí. Příroda se uklidní, mnoho živočichů ulehá k zimnímu spánku, a nebo se převtěluje do stádií, která jsou schopna přežít zimu, také rostliny se musí na zimu připravit a schovat. Problematiku zimního přežití v přírodě přibližují články Spí louka?, Jak zimují netopýři a Chrápající skřítek.

Další články Zpravodaje jsou zaměřeny na zimu a lidi. Na straně 2 najdete článek o skialpinismu v Beskydech a v Zimní pohádce na straně 7 si můžete přečíst něco o zimní údržbě silnic. Rozhovory jsou v tomto čísle hned dva, oslovili jsme starostku obce Krásná a provozovatele hospůdky Atelier.

V rubrice Chráněná území jsou představeny také dvě přírodní rezervace – Travný a Travný potok. Poslední strana Zpravodaje je věnována obci Morávka.

Jestli vás při čtení tohoto textu napadlo, že Zpravodaj od příštího roku nebude vycházet vůbec, nemějte strach. Vycházet bude, ale bude financován z jiných finančních zdrojů. Takže možná, že bude vypadat trochu jinak a třeba nevyjdou čtyři čísla, ale jen dvě.

(Ohr)

Tento zpravodaj byl vydán v rámci projektu „Jednotný informační a komunikační systém ochrany přírody v NUTS II Moravskoslezsko“.

Prohlédněte si zpravodaj on-line http://issuu.com/csop_salamandr/docs/zpravodaj-4_2013-web#



Zdroj informací: http://issuu.com/csop_salamandr/docs/zpravodaj ...
 

Líbí se Vám VBeskydech.cz ?


Copyright © 2013 - 2024 VBeskydech.cz. Všechna práva vyhrazena. Používá: NanoLynx 1.3.3.2 Modes: ubyt2020
Publikovat, kopírovat a rozšiřovat jakoukoliv část stránek je povoleno výhradně s písemným souhlasem autora stránky.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace