Valašský pivovar BON - Zašová
Pivovar BON - Poctivé pivo z Valašska
Pivovar BON vznikl v roce 2003 v obci Zašová u Valašského Meziříčí v bývalém farním statku. Důvodem pro stanovení této lokality minipivovaru BON byly čtyři staré studny, které vynikaly svou vydatností a vynikajicím složením vody pro výrobu přírodního piva. Zašová se nachází v blízkosti Valašského Meziříčí, města, které má svou pivovarskou minulost. Pivovar zde působil od roku 1911 a nyní se začala opět psát nová kapitola pivovarnictví na Valašsku.
V nabídce přírodních piv naleznete spodně kvašené pivo typu "Pilsner" a to filtrované 10° výčepní a 12° ležák nebo nefiltrované pivo (kvasnicové pivo) 12° ležák a 14° tmavý speciál. Dále vaří svrchně kvašené pivo typu Weissbier a to pšeničné pivo 12°. Všechny přírodní piva jsou nepasterovaná a nijak chemicky upravovaná. Tudíš nepasterované pivo je přírodní pivo.
Kde se čepuje: Valašská pivnice v Praze na Hradčanech.